Pura Kebo Edan (Kebo Edan Tempel)

Locatie Pura Kebo Edan is eigenlijk gelegen op slechts een paar meter van de rand van de weg in de omgeving Pejeng, Gianyar, Bali, maar de toegang tot de tempel moet worden bereikt door te gaan langs de zijkant muur zo ver als een paar tientallen meters naar achteren.

Pura Kebo Edan onder de indruk van de unieke en exotische, als uniek en als de exotische oude standbeelden die binnen de Pura Kebo Edan worden opgeslagen is vrij ruim.


Kebo Edan Tempel 

Pura Kebo Edan naambord aan de rand van Jl Raya Pejeng geschreven met Latijnse letters en brieven van Bali, die tevens aangeeft dat de Pura Kebo Edan is een monumentenlijst.

In een tempel gebouw terras, zijn er verschillende stukken van de relieken in de vorm van sculpturen, deels verwoest en kasseien en stenen gesneden schedel. Een beeld is intact gezicht reus met oor ornamenten aaneengeschakeld als pectoral, aan het einde van de buik er een soortgelijke vorm als de vorm van de Shiva beeld.

Er is ook een heiligdom in Pura Kebo Edan met zwarte rotsen enigszins ronde vorm in, die bewaakt wordt bekroond gigantische paar flats en vleugels. De gravures op het dak heiligdom om te kijken uniek en mooi.


Kebo Edan Tempel

Shiva standbeeld Bhairawa Pura Kebo Edan is dansen op het lijk met een kronkelende slang aan zijn voeten, plat gezicht en genitaliën zoals zwaaien (waarin de plaats aanbod gesloten).

Arca was de erfenis van de XIII eeuw als een standbeeld Kebo Edan door de lokale bevolking genoemd. Arca Bhairawa zo hoog als 3,6 m zijn vastgesteld bij het Asylum Office of Archaeological Bali in 1952.

Ernaast is er een standbeeld van Nandi of stier in een horizontale positie met het hoofd naar rechts gedraaid in de richting van Shiva standbeeld, en ernaast is er een oude sculptuur met poten versierd met schedels en handen die een soort container.

Aan de linkerkant is er de cultus van het gebouw met een paar stenen draken gekroond en gevleugelde en omzoomd paraplu geel en wit. Naast hem, een beetje verder terug, is er een tempel met een conische vorm aan de top, met een witte paraplu op de top. Onderaan de tempel er een paar dragon bekroond, reuzepaar vleugels, en beelden van de vier goden die elk ruim verschillende objecten. Op de top van de tempel bevatte ook een paar van de draak standbeelden.


Kebo Edan Tempel

Stakeholders Pura Kebo Edan midden zet het aanbod in één van de schrijn. Bij het heiligdom aan de linkerkant is er een standbeeld van Ganesha dat de meeste houtsnijwerk beschadigd waren.

Sommige baal gezien aan de linkerkant van Pura Kebo Edan, met een open ruimte in het midden. Bij het verlaten van de locatie Pura Kebo Edan, toen zag ik de achterkant van een standbeeld van Shiva Bhairawa met krullend haar stroomt tot op zijn schouders.

Pura Kebo Edan hun tips die hindoeïstische Tantrische leringen ook ontwikkelen in Bali, die is afgeleid van de Kediri koninkrijk toen koning Kertanegara macht in de 13e eeuw. Koning Kertanegara, een hindoe Tantric, tillen Kebo Parud als zijn plaatsvervanger in Bali.

Pura Kebo Edan (Kebo Edan Tempel)
Pejeng, Tampaksiring
Gianyar, Bali
GPS: -8,51792, 115,29275

Comments