Puri Saren Ubud

Puri Saren Ubud is thuis of op een traditionele Balinese stijl paleis en de residentie van de koning van Ubud en familie die zich aan de rand van de weg in het midden van de stad Ubud, en ik bezoek enige tijd na van Antonio Blanco Museum.
De locatie waar het Puri Saren Ubud is erg druk want het was in de voorkant van de markt, dus als je je eigen auto zou een heel gedoe naar een lege parkeerplaats te vinden, vooral op feestdagen. Als u ook gratis plaatsen voor het parkeren, dan moesten een heel eind lopen naar deze plaats te bezoeken.

Gelukkig zijn wij niet rijden uw eigen auto, dus het kan stoppen vlak voor de poort paduraksa met houtsnijwerk en standbeelden guard ziet er mooi en prachtig.
Paduraksa gate Puri Saren Ubud is erg dik is, kan het bijna 1 meter dik, gemaakt van rode bakstenen met gesneden ornamenten versieren kale richels en andere delen van de muur.

Carving Kala gekeken worden op de top van de inlaat, en er is nog één aan de linker- en rechterkant opluchting Kala geconfronteerd hoek. Voor de poort is er een paar reuzenstandbeeld wacht, evenals een tweede paar kleiner zijn in nissen. Achter de poort gebruikt daar baal bezoekers om te ontspannen terwijl u geniet van de sfeer in het kasteel.

De gigantische sculptuur voor het houden van een knots-vormige rechthoekige piek bloemknoppen, het dragen van een witte hoofdband en draag handschoenen Poleng doek met florale ornamenten gouden.
Kori Agung Puri Saren Ubud is erg mooi, vermoedelijk naar de ingang punt van binnenkomst en uitgang van de goden te zijn, meestal beperken Jaba het midden (midden) met jaba jero (belangrijkste theater, de binnenkant) van een tempel of heiligdom.

De deur wordt gesneden met prada kleur (gouden), geflankeerd door een paar paraplu Bali met rode kwastjes die achter de reusachtige standbeeld van een zwarte en witte stof beklede box Balinese genoemd saput Poleng. Saput is de Balinese taal betekent deken, terwijl 'Poleng' betekenisvolle gespot.

Boven de deur is er een opluchting Kala als afweermiddel versterkingen en op de linker muur is er een gouden koninklijke symbool. Op deze plaats is er naar verluidt uitgevoerd Balinese dans elke avond vanaf 19:00 uur.

Puri Saren Ubud is opengesteld voor wandelaars sinds 1930 op bevel van de koning van Ubud, Tjokorda Gde Agung Sukawati (1910-1978).

De binnenkant van de Puri Saren Ubud wordt bereikt door het passeren door een kleine poort aan de rechterzijde Kori Agung. Er was een vrij grote baal paviljoen waar er Balinese gamelan, waarrond er zijn beelden van dieren met een reusachtige koppen en gevleugelde lichaam.

Enkele van de reusachtige standbeeld van de gekroonde gewapend met mace keek ook houden aan de voorkant van de baal. Nog steeds op dit gebied zijn er een zeer grote opluchting Kala. Kala is de zoon van Shiva dat is de god van de tijd, en als een symbool dat geen mens de tijd kan vechten, want als de tijd komt zal het komen halen Kala.

Aan de linkerkant van het binnengebied van Puri Saren Ubud zijn er meer paduraksa poort die leidt tot de prive-woning van de koninklijke familie. Deze poort begrenst voor bezoekers, maar ik kon een prachtig beeld zien van een afstand, staat een standbeeld van de godin Saraswati, de godin van de kennis en kunst werden ook de vrouw van Lord Brahma.

Standbeeld van de godin Saraswati wordt beschreven als een mooie vrouw, gekleed in oversized vierarmige de twee handen die een muziekinstrument citer, een hand die aksamala (rozenkrans), en de andere die een boek manuscript. Standbeeld van de godin Saraswati staan geflankeerd door het rijden dieren zoals hamsa (zwaan).

Tjokorda Gde Agung Sukawati was de laatste koning van Ubud en heeft de vooruitziende blik, die van zijn tijd, ook buiten de houding van veel mensen vandaag de dag overschrijden. Hij opende niet alleen het paleis waar hij woonde voor wandelaars, geeft hij ook een perceel grond voor Ubud Antonio Blanco die beter gekend kan worden door de buitenwereld die leiden tot welvaart voor hun volk.

Puri Saren Ubud
Ubud City Centre
Gianyar, Bali
GPS: -8,50653, 115,26266

Comments