West Bali National Park

Reizen is altijd een favoriet van mij is de natuur. Natuur in Bali heel veel, maar er zijn een aantal interessante en unieke. Deze keer had ik de gelegenheid om de natuurlijke attracties te bezoeken in het westelijke deel van Bali, waar anders maar in het West Bali National Park. Wat is er zo unieke bezienswaardigheden deze keer? Ik zal het unieke karakter van deze plek te delen.

West Bali National Park is een bos met een oppervlakte van ongeveer 19.000 hectare en een verscheidenheid van de vegetatie, zoals het type vegetatie mangrove bos, bos aan de kust, moesson bos, laagland regenwoud, savanne, koraalriffen, zeegrasvelden, zandstranden en ondiepe mariene wateren en in ,

Zijn kenmerkend voor dit nationale park is de Bali spreeuw. Want het is zo bekend en zeldzame, heeft deze vogel mascotte uitgegroeid tot een van de Jembrana stad en de provincie Bali. Bali spreeuw met inbegrip van vogels dandy die altijd geniet van een schone leefomgeving, evenals cruisen vlucht is nooit ver weg. Echter, deze vogels hebben extra aandacht en streng toezicht, omdat de bevolking is laag en makkelijk te vangen. Het werd een van onze taken om de natuur en de dieren veilig te stellen.

Naast het hebben van een vogelsoort die endemische en zeldzame Bali spreeuw zijn (Leucopsar rothschildi), zijn er andere vogelsoorten, zoals de zwartvleugelspreeuw (Sturnus melanopterus), terucuk (Pycnonotus goiavier), wit en zwart-headed ibis (Threskiornis melanocephalus). Dit nationaal park heeft ook 175 soorten planten en 14 soorten zeldzame planten zoals Bayur (pterospermum javanicum), ketangi (Lagerstroemia speciosa), burahol (Kepel), sandelhout (Santalum album), en palissander (Dalbergia latifolia).

In dit nationale park is ook te vinden verschillende soorten zoals banteng (Bos javanicus javanicus), blaffende herten (Indische muntjac nainggolani), Mongoose (pardofelis marmorata), pangolin (Manis javanica), stekelvarken (Hystrix brachyura brachyura), en herten (Tragulus javanicus javanicus) ,

Terwijl het leven in zee, die rondom het eiland en Tanjung Dark bestaat uit 45 soorten koraal waaronder Halimeda macroloba, Chromis spp, Balistes spp, Zebrasoma spp, En Ypsiscarus ovifrons...; 32 soorten vis zoals vis flag (Platax geveerd), vis bewuste (Siganus lineatus), en barracuda (Sphyraena jello); 9 types van mariene weekdier, zoals kokkels zuiden (Tridacna derasa), triton trompet (gewone tritonshoren), en gigantische mosselen (Tridacna gigas). (Bron: West Bali National Park Officer).




Waar is het punt van dit?

West Bali National Park is gelegen in het grensgebied van Buleleng en Jembrana, met name in het dorp Gilimanuk, District Melaya, Jembrana. Afstand van Singaraja stad ongeveer 85 km en van de stad Denpasar ongeveer 43 km. Zijn kantoor was niet ver van de haven van Gilimanuk Crossing.

Hoe de natuur dit keer? Uniek en leuk is het niet?

Comments