Taman Gili Kerta Gosa

Deze keer zullen we reizen naar een plek uniek en gevuld met geschiedenis. In aanvulling op de unieke en vol van historische waarde, deze plek is ook mooi met schilderijen, gravures, en een tuin en vijver. Deze plaats genaamd Taman Gili Kerta Gosa. We checken uit de historische.

Taman Gili Kerta Gosa is Klungkung Semarapura paleis cultureel erfgoed. Kerta Gosa is een gebouw (baal), die deel uitmaakt van het paleis complex van gebouwen Semarapura en rond 1686 werd gebouwd door de stichter van de eerste houder van de troon van de macht en het koninkrijk van Klungkung Ida ik Dewa Agung Jambe.

Kerta Gosa bestaat uit twee gebouwen (baal) is Gosa en Bale Bale akerta Kambang. Kambang Bale genoemd omdat het gebouw is omringd door een vijver die Taman Gili. Uniciteit Kambang Kerta Gosa Bale is op het oppervlak van het plafond of plafond baal is versierd met traditionele schilderkunst stijl Kamasan (een dorp in Klungkung) of marionet stijl die is erg populair onder de mensen van Bali. In eerste instantie, de schilderijen die het plafond van het gebouw versieren werd gemaakt van doek en parba. Nieuw sinds 1930 vervangen en maakte op de gipsplaat en vervolgens hersteld naar de originele foto en nog steeds intact tot nu toe. Zoals Kraton cultureel erfgoed Semarapura Kerta Gosa en Bale Kambang nodig om de zaak en de plaats waar religieuze ceremonies zijn bijzonder yadnya snijtanden (mepandes) als zonen en dochters van de koning te horen.

De tweede functie van het gebouw is nauw gerelateerd aan de functie van het onderwijs door middel van pop schilderijen gepresenteerd op het plafond van het gebouw. Daarom is de schilderijen is een serie van een verhaal dat het hoofdthema parwa namelijk Swargarokanaparwa en Bima Swarga die de straf karma phala begeleiden (als gevolg van de verdiensten van de menselijke daden tijdens zijn leven) neemt als de incarnatie in de wereld als gevolg van de daden en zonden zijn zonde. Dus niet onjuist zijn om te zeggen dat psychologisch, de thema's van de schilderijen die het plafond Kerta Gosa gebouw bevat de waarden van de geestelijke en spirituele vorming te versieren. Schilderen is verdeeld in zes rijen van terrasvormige.

Onderste rij illustreert het thema is afgeleid van het verhaal voila. Dereta tweede van onder illustreren het thema van het verhaal Bimaswarga in Swargarakanaparwa. De volgende rij thema verhalen Bagawan Naga's. De vierde rij van de thema Palalindon namelijk de kenmerken of de betekenis en het belang van de aardbeving mythologisch. Vervolg verhaal uit het thema Bimaswarga indescribably op de vijfde rij liggen bijna op de kegel plafond van het gebouw. In de laatste rij of zesde wordt bezet door een beeld van het leven nirvana. In aanvulling op het gebouw plafond Kerta Gosa, marionet schilderijen sieren ook het plafond van het gebouw op het westen Kerta Gosa Bale Kambang. Aan het plafond hangt een schilderij marionet Kambang Bale neemt het thema ontleend aan het verhaal van de Ramayana en Sutasoma kakawin.

Besluit thema Yanga kwam uit kakawin liet doorschemeren dat het gebouw functies Kambang Bale is een plek om religieuze ceremonies Manusa Yadnya ie snijtanden zonen en dochters van de koning in Klungkung houden. De aantrekkelijkheid van Kerta Gosa in aanvulling op de traditionele schilderkunst stijl van Kamasan Bale Kerta Gosa en Bale Kambang, andere belangrijke relikwieën nog steeds rond en kan niet worden in termen van historische waarde gescheiden is de grote pemedal (gate / gate). Pemedal Court ligt in het westen Kerta Gosa waarde van het culturele erfgoed van het paleis zeer uitstoten. In het Hof bevatte ook pemedal artistieke waarde van traditionele Balinese architectuur. De poort is altijd om te functioneren als een cantilever houder van de troon van de macht mechanisme (Dewa Agung) in Klungkung meer dan 200 jaar (1686-1908).

In het geval van een oorlog tegen de Nederlandse militaire expeditie bekend als Puputan Klungkung op 28 april 1908, de houder van de troon laatste Dewa Agung Jambe en zijn val. (Verslagen van deze evenementen zijn nu vereeuwigd in monumenten Puputan Klungkung gelegen tegenover Kerta Gosa). Na de nederlaag van de kern gebouw Kraton Semarapura (slachtafval) wordt vernietigd en gebruikt als een nederzetting. De hoogste resterende puin is Kerta Gosa, Bale Kambang met zijn Gili Tuin en de poort van het paleis, die bleek een zeer interessant object, zowel in termen van toerisme en cultuur, met name historische studies.

Kerta Gosa werd ook nog eens fungeerde als een hal rechtbank dat tijdens de Nederlandse koloniale bureaucratie in Klungkung (1908-1942) en sinds de benoeming van het hoofd van de lokale inheemse autoriteiten in Klungkung koninkrijk (Ida ik Dewa Agung Klungkung staat) in 1929. In feite is de voormalige apparatuur de rechtbank in de vorm van houten stoelen en tafels die graveren en verf prade er nog steeds gebruiken. De objecten zijn het bewijs van de inheemse erfgoed van de traditionele gerechten zoals het van kracht is in Klungkung in de koloniale periode (1908-1942) en de periode van de Japanse bezetting (1043-1945) was geweest. In 1930, na voerde de restauratie van het schilderij marionet in Kerta Gosa en Bale Kambang door de kunstenaars schilderen van Kamasan. Restauratoren laatste gedaan in 1960. (Bron: Officers Kerta Gosa)







Locaties

Het ligt in Semarapura Kelod, District Klungkung, Klungkung, Bali. Ongeveer 40 km van de stad Denpasar, oostwaarts naar de weg door pas Prof Dr.IB.Mantra oversteken.

Comments