Goa Gajah Gianyar Bali

De lucht was donker toen we aankwamen bij Goa Gajah, een hindoeïstische en boeddhistische historische blijft zeer aantrekkelijk in het dorp Bedulu, Blahbatuh, Gianyar, Bali. De parkeerplaats is ruim genoeg Goa Gajah, die ditepinya zijn er kraampjes met eten en drinken.

De toegang tot Goa Gajah bevindt zich aan de rechterkant van de parkeerplaats, langs kraampjes met diverse souvenirs. Gebieden van Goa Gajah is gezien tijdens de afdaling een paar dozijn trappen in een uitgestrekte vlakte waar er petirtaan, heiligdommen en Goa Gajah, die op de uiterst links waren te krijgen.

Een paar van middelbare bezoeker doorbladerd een tas in een van de souvenirwinkels naast de muur met de tekst "Welkom bij Goa Gajah", die direct naast de parkeerplaats van de voertuigen.

Toen ik voorbij, de verkopers in de kraampjes van souvenirs die bezig zich klaar om de goederen op te slaan, omdat de lucht was al donker zijn, en de regen stond op het punt om te vallen. Bali is nog steeds regende toen ik bezocht.

Binnenkort zag ik een rij van stenen van de tempelruïnes Goa Gajah geplaatst in twee of meer stapels. Eventuele reconstructie van de tempel niet kon worden gedaan, dan bouwt een nieuwe tempel kan een optie zijn, zowel wat betreft de vorm van de tempel in het verleden of zelfs met de huidige tempel architectuur.

Gianyar olifant grot bali
Sommige bezoekers was aan de rand van de linker kamer van de oude petirtaan Goa Gajah meet 12 x 23 M2. In de linker kamer bevindt zich in het noorden zijn er drie standbeelden Widyadara-Widyadari met urn in hand heilig water afvoer duidelijk (het beeld is niet zichtbaar op de foto).

In het midden van de cabine geen beelden, maar er is een standbeeld plint met een paar van Bali paraplu geel en wit, en in de rechter ventrikel zijn er drie standbeelden Widyadara-Widyadari. Dit Petirtaan werd begraven in de grond, en opgegraven in 1954, is momenteel als het hoofdkantoor Kriygsman Oudheden in Bali. Het beeld stond op een lotus sokkel of lotusbloem, die een symbool van het universum stana Hyang Widhi Wasa.



Gianyar olifant grot bali
Sommige toeristen die zich voordeed bij de ingang van Goa Gajah, onder Kala carving erg groot met oogbal keek scherp naar rechts. Kala giftanden aan de rechterkant is gechipt zonder rest, terwijl de op links is afgebroken tanden aan het eind.

Net onder de bovenkaak Kala, plantte een ijzeren kruis als een buffer, die blijkbaar moest doen om niet in te storten als een aardbeving weer wiegde.

Aan de voorzijde van de grot is er ook een paar gigantische standbeelden, waarvan er één nog vrij intact ondanks foelie in zijn rechterhand grip alleen met rust gelaten, terwijl de gigantische standbeelden van hen, waardoor alleen de hals naar beneden, met beide handen niet intact is.

Een standbeeld van Ganesha is in een nis in de kamer van de Goa Gajah in het westelijke puntje van de grot hal vorm van de letter T. Goa Gajah heeft een breedte van 2,75 m, een hoogte van 2 m, en niet zo lang, maar de verlichting in de grot was minimaal, dus het is moeilijk om te nemen photo omdat het niet een statief dragen.



Ganesha is de zoon van Shiva, wordt vereerd als een god voor de mens Wighna sterk in het gezicht van de obstakels en uitdagingen van het leven, en aanbeden als een god Vinayaka om wijsheid in het leven te ontwikkelen.

Drie herdenkingsmunt gang met aan de oostkant van de grot, gemaakt van glanzend zwarte steen, die een symbool van Sang Hyang Tri Purusa of Shiva, met een nieuwe ronde ornament die ik gezien heb in deze plaats.

De derde is een overblijfsel Linga Hindu Shiva Pasupata. In de rituele eredienst, Lingga overgoten met heilig water of melk. Water stroomt over de yoni eronder, uitgevoerd door middel van het kanaal aan Yoni en ondergebracht bij een kom en bestrooi over rijstvelden en akkers om de zegen van de vruchtbaarheid te krijgen.

In elke niche gebruikt Goa Gajah om het aanbod te mediteren. Alle van een niche dat is het totaal zijn er 15 stuks.

Uit de grot ontmoette ik een mooie vallei gelegen in de linker inlaat van Goa Gajah. naar de bodem van het dal te komen was ik vrij veel de trap af, en toen ze aankwamen op de bodem van het dal zijn er meer stappen naar de heuvels aan de andere kant.

Gianyar olifant grot bali
De ruïnes van gigantische Boeddha standbeeld op de vallei Goa Gajah, waarnaast een waterval die valt van een ondergrondse rivier stroomt. Helaas kan ik niet naar beneden gaan en hangen hier, omdat dichte motregen begon te vallen.

Sfeer voor het verlaten van het complex Goa Gajah bij regen viel was mijn foto's. Goa olifanten leek eind van het plateau, geflankeerd door verscheidene schrijnen, alsmede petirtaan breed front.


De naam Goa Gajah genoemd in geschriften op papyrus genoemd Desawarnana later kreeg de titel nagarakretagama, in 1365 geschreven door Prapanca MPU, dat is een mix van geschiedenis en literatuur. Deze site is op de UNESCO World Heritage Voorlopige Lijst toegevoegd op 19 oktober 1995, in de categorie Cultuur.

Goa Gajah
Bedulu dorp, Blahbatuh
Gianyar, Bali.
GPS: -8,55223, 115,46793

Comments